contactEER ONS

VUL DIT FORMULIER IN OM ONS TE CONTACTEREN.

INDIEN U MEER VRAGEN HEEFT OF OP ZOEK BENT NAAR ONS TELEFOONNUMMER OF ADRES, KLIK DAN OP CONTACT & INFO IN DE MENUBALK.

Zomerstraat 34a
9270 Kalken
BELGIUM

0032486188113

Ontwerpbureau fosfor helpt bedrijven bij hun creatief proces, het ontwerpen, het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten die een duurzame oplossing bieden aan de noden van morgen, vanaf het eerste idee. We ontwerpen ook tableware voor Serax en graphic prints voor Hampton Bays en Xandres.

 

WAVE

MODULAIR SIGN SYSTEEM VOOR ONDERGRONDSE PARKING

WAVE  

// MODULAIR SIGN SYSTEEM VOOR ONDERGRONDSE PARKING


PROJECT INFO:

Klant: U-Turn Signs

Project: Wave Sign

Jaar: 2009

AANPAK:

Exploratie / Analyse / Concept / Design / Productie


FUNCTIE: 

Modulair signalisatiesysteem voor ondergrondse parkeergarages. Volledig ontworpen en ontwikkeld met het oog op een zo klein mogelijke impact op het milieu en lage kostprijs. Doordacht gebruik van materialen en productietechnieken maken dit systeem uiterst duurzaam. LED techniek in combinatie met edge-light techniek maken het ook zeer laag in energieverbruik. Slechts 1/7 van een traditioneel systeem. Zeer gemakkelijke assemblage, plaatsing en demontage maken het zeer gebruiksvriendelijk.

OPDRACHT: 

Ontwikkel een signalisatie systeem voor ondergrondse parkeergarages van Interparking. Het systeem moet variabel zijn in hoogte en breedte.
proces:
Bijkomende aandachtspunten geformuleerd door Fosfor:
- Probleem aanrijding van signalisatie oplossen
- Systeem moet recupereerbaar zijn als route verandert
- Laag energie verbruik, systemen branden 24/7
- Minimaal materiaal verlies
- Onderhoud vereenvoudigen zodat het onderhoud kan gebeuren 
  door de parkinguitbater
- Productie mogelijk in België door ingenieus assemblage systeem
- Lage arbeidskosten

Fosfor heeft de vraag geherformuleerd waardoor het product een lage impact heeft op het milieu. Dit geeft de producent een unieke plaats op de markt. De kostprijs is, niet tegenstaande het gebruik van LED-verlichting gelijk aan concurrerende producten.

Fosfor wijst de weg naar ecodesign

Milieuvoordeel
Door een doordacht ontwerp van dit signalisatiesysteem wordt het ontstaan van afval vermeden, is de sign onderhoudsvriendelijk en grotendeels herbruikbaar bij herbestemming. Productie in Belgie alsook de stapelbaarheid bespaart op transport. Het energieverbruik van de Wave is slechts 1/7de van een traditioneel lichtsignalisatiesysteem. Alle delen klikken of schuiven in mekaar zodat makkelijke demontage in 'virgin' materiaal en dus recyclage mogelijk is.
Financieel aspect
Door alle voordelen bij de productie kost de Wave minder dan de concurrerende systemen. De scharnierfunctie beperkt herstellingen of vervanging. Jaarlijks kan 86 % aan energie bespaard worden door het gebruik van LED-verlichting.
bron: OVAM