contactEER ONS

VUL DIT FORMULIER IN OM ONS TE CONTACTEREN.

INDIEN U MEER VRAGEN HEEFT OF OP ZOEK BENT NAAR ONS TELEFOONNUMMER OF ADRES, KLIK DAN OP CONTACT & INFO IN DE MENUBALK.

Zomerstraat 34a
9270 Kalken
BELGIUM

0032486188113

Ontwerpbureau fosfor helpt bedrijven bij hun creatief proces, het ontwerpen, het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten die een duurzame oplossing bieden aan de noden van morgen, vanaf het eerste idee. We ontwerpen ook tableware voor Serax en graphic prints voor Hampton Bays en Xandres.

 

Homepage banner.png

Home

Sinds 2006 helpt FOSFOR bedrijven bij hun creatieve proces, het ontwerpen, het ontwikkelen en produceren van innovatieve producten die een duurzame oplossing bieden aan de noden van morgen, vanaf het eerste idee.


Voor wie?

Het creatieve team van FOSFOR staat ter beschikking voor iedereen met een bruisend idee. Kleine en grote bedrijven, van festival organisator tot supermarktketen, opera gezelschap of kunstenaar. Allen kunnen ze bij ons terecht voor de verwezenlijking of verdere uitwerking van een idee, concept of product. De projecten die we reeds realiseerden zijn er van verschillende aard. Dankzij onze vele mogelijkheden en een uitgebreid netwerk staan we open voor de verdere uitwerking van zowel one shot producten (promotiestunts, awards, prototypes, kunstwerken, …), projecten met een kleine oplage (festivalinrichting, kantoor interieur, anti-rookcampagne,…) en producten met een grote oplage (waterkoker, ventilatiesysteem, signalisatiesystemen,…) met andere woorden, geen enkele opdracht is te gek, we zoeken voor elke uitdaging een geschikte en realistische oplossing aan een scherpe prijs.

Dankzij jarenlange ervaring verzamelde FOSFOR reeds een uitgebreid klantenbestand uit allerlei sectoren.

logos.JPG

Bovendien beschikt FOSFOR over een uitgebreid prototyping atelier waar er met verschillende productietechnieken een finaal product gecreëerd kan worden ( 3D print, 3D freeswerk, vacuüm giettechnieken, metaal giettechnieken, thermovormen, laseren, natlak en poederlak, zagen, boren, timmeren,… ). Is een oplage echter te groot of een productietechniek niet haalbaar binnen het eigen atelier, dat laat ons zeker niet beperken. Dankzij de jarenlange ervaring kunnen we rekenen op een uitgebreid en kwalitatief productie netwerk.

Expertises

FOSFOR bestaat uit een gevarieerd team. Ze bieden een luisterend oor dat het werkelijke probleem van de klant weet te onderscheiden en goed te begrijpen. Op basis van degelijke analyse, vele jaren ervaring, creatieve geesten en multidisciplinair inzicht definieert FOSFOR een oplossing door middel van een tastbaar product. Hierbij blijven we stevig met beide voeten op de grond staan en houden we steeds een realistisch materiaal- en productie-concept in het achterhoofd in functie van verwachte productafnames en marktconforme prijzen.

IMG_20181210_143431_resized_20181212_042441344.jpg

Wij helpen ambitieuze bedrijven en ondernemers hun concurrenten voor blijven door ze vanaf het eerste idee bij te staan. Fosfor ontwerpt, stuurt en komt tegemoet aan uw belangrijkste vragen:

Doorgedreven projectbegeleiding

Fosfor biedt u méér dan onze creatieve hoofden. Marketing en productie? We denken met u mee.   Ontwikkelen samen uw ideeën volgens een uitgebalanceerd en uitvoerig getest design proces. Zodat het resultaat precies is wat u zocht.

 Uitsluitend specialisten

We gaan altijd voor de optimale oplossing. En daarvoor hebben we soms een externe specialist nodig. Daarom verzamelden we een trouw netwerk van kenners rond ons. Mensen met een bijzondere technologische meerwaarde, of met veel ervaring in een specifiek vakgebied. Zodat wij uitsluitend topkwaliteit leveren.

Uitgebreide productkennis

Een specifiek materiaal of proces voor ogen? De kans is groot dat wij er al ervaring mee hebben: spuitgieten, extruderen, 3D-printen, LED-technologie, kunststoffen en metalen... onze product- en proceskennis is ‘up to date’. Net als ons doorzicht in de modernste technologieën. Een gouden combinatie die u achteraf een heel pak technische vraagstukken bespaart.

Gedaan met limieten

We bedenken het concept en leveren het eindproduct verpakt bij u af. Fosfor investeert al jaren in een uitgebreid netwerk van internationale productiepartners. We denken dus altijd zonder grenzen: zo krijgt u simpelweg het beste ontwerp. Tegen de scherpste prijs.


Projecten

De lijst van reeds gerealiseerde projecten en producten is lang en erg gevarieerd. Neem gerust contact met ons op, dan bekijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.

20180722_143901 (1).jpg

Flowerbin: van productidee tot productie

FOSFOR ontwierp al verschillende producten voor op de festivals van Tomorrowland. Zo ook de laatste generatie afval sorteer systemen. Bij dergelijke projecten begeleidt FOSFOR de klant doorheen de verschillende concept fases mt de nodige evaluatie momenten, tot en met het finaal uitontwikkelde en gematerialiseerde product.

2015-06-01 16.31.25.jpg

Trofee Jupiler Pro League: one shot

FOSFOR vertaalt het productidee van de klant voor de realisatie van een “one shot” product (stukwerk / kleine reeksen) in een realistisch concept dat de voor de klant verwachte meerwaarde ten volle waarmaakt. Deze meerwaarde is vaak visueel, promotioneel maar heeft tegelijk een belangrijke technische en structurele component. FOSFOR realiseert uiteindelijk ook deze concepten en beschikt hiervoor over een eigen atelier en productienetwerk.

_MG_6689.JPG

Ventilatiesysteem: productiebegeleiding

In opdracht van Eco-airline zorgde FOSFOR voor een realistisch prototype wat een verdere verificatie van het ventilatiesysteem mogelijk maakte. Wanneer het product , dankzij een goede samenwerking tussen de klant en FOSFOR, volledig op punt gesteld was begeleide FOSFOR de klant gedurende het ganse productieproces (projectmanagement, productie en assemblage, logistiek en transport, verpakking, installatie,…) naar het gewenste resultaat.